© Recepto autorė
Įvertinimas:
3.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Aš esu didelė meksikietiškų padažų gerbėja, todėl jei tik gaminu takus, visada pasiruošiu bent porą skirtingų padažų prie jų. Dažniausiai ruošiu vieną raudoną, kitą žalią, vieną aštrų, kitą švelnaus skonio. Mano tinklaraštyje rasite ne vieną padažą, tinkantį prie takų. Tad mėgstantiems eksperimentuoti labai rekomenduoju juos išbandyti ir surasti mėgstamiausią padažą prie meksikietiškų patiekalų.

Gaminimas:

  1. Svogūną nulupame, supjaustome plonais griežinėliais.
  2. Keptuvėje ant vidutinės aukštesnės ugnies įkaitiname 1 valg. š. saulėgrąžų aliejaus su 1,5 valg. š. sviesto. Sudedame jautieną, svogūną, apibarstome prieskoniais ir druska pagal skonį. Kepiname jautieną tol, kol visi gabalėliai gražiai apskrunda ir išgaruoja visas skystis, vis pamaišome.
  3. Tortilijas pavilgome į aliejų, kuriame kepė jautiena, ir pašildome sausoje keptuvėje iš abiejų pusių (galite pašildyti ir mikrobangų krosnelėje). Pašildytas tortilijas laikome uždengtas virtuviniu rankšluosčiu, kad neatšaltų.
  4. Ant kiekvienos tortilijos uždedame jautienos, užbarstome kalendra, pagardiname mėgstamu padažu (aš naudojau meksikietišką pomidorų padažą). Patiekiame su avokado ir citrinos skiltelėmis.

Pastaba. Svarbu, kad jautiena būtų supjaustyta itin smulkiai.

Kartą paragavę gaminsite dažnai: takai su kepta jautiena
© Recepto autorė
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai