Karštos grybų salotos su riešutais ir sūriu

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
50min
Įvertinimas:
3.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Riešutus sudėkite ant skardos ir pakepinkite 8–10 min. kepindami kelis kartus pamaišykite riešutus, kad šie apskrustų tolygiai. Sudėkite apkepintus riešutus ant virtuvinio rankšluosčio ir šiek tiek patrinkite, kad atsiskirtų tamsi odelė. Tada juos atvėsinkite ir stambiai sukapokite. Sūrį supjaustykite plonais gabalėliais daržovių pjaustykle.

Padažui nulupkite ir labai smulkiai supjaustykite šaloto svogūną, sudėkite į dubenį. Įpilkite acto, įberkite druskos ir palikite 5 min. pastovėti. Supilkite alyvuogių aliejų, tada viską gerai suplakite.

Grybus stambiai supjaustykite. Šaloto svogūnus nulupkite ir supjaustykite plonais žiedais. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir 15 g sviesto. Sudėkite pusę grybų ir pusę čiobrelių, įberkite druskos ir pipirų. Kepinkite grybus 5 min., tada perdėkite juos į lėkštę.

Taip pat pakepinkite ir likusius grybus. Kai jie bus paruošti, sudėkite atgal į keptuvę pirmąją grybų porciją ir šaloto svogūnus. Viską pakepinkite 2 min.

Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus, petražoles ir peletrūnus. Sumaišykite salotų lapus su žalumynais ir sudėkite į lėkštes. Ant salotų lapų sudėkite grybus.

Į keptuvę, kurioje kepinote grybus, supilkite ¾ padažo, šiek tiek pakaitinkite, kad padažas susimaišytų su ant keptuvės likusiu skysčiu. Įberkite pipirų ir, jei reikia, šiek tiek pasūdykite. Supilkite karštą padažą ant salotų ir viską išmaišykite. Pabarstykite salotas riešutais ir sūriu.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Salotoms:
600 g Šiitake grybai
150 g Špinatai
1/2 stiklinė Lazdyno riešutai
75 g Pekorino sūris
3 vnt. Šaloto svogūnai
1 vnt. Svogūnai
5 šakelė Peletrūnai
5 šakelė Petražolės
5 vnt. Svogūnų laiškai
5 šakelė Čiobreliai
4 šaukštas Alyvuogių aliejus
30 g Sviestas
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Padažui:
5 šaukštas Alyvuogių aliejus
3 šaukštas Baltojo vyno actas
1 vnt. Šaloto svogūnai
1/2 šaukštelis Druska
Porcijos: 6
Sudėtingumas :