© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:

Gaminimas

Nuplaukite apelsiną, patarkuokite jo žievelės ir išspauskite šiek tiek sulčių.

Į prikaistuvį, kuriame virsite šokoladą, supilkite ¼ puodelio kokosų pieno ar grietinėlės. Šokoladą galima gaminti su grietinėle, bet kodėl neišmėginus kokosų pieno? Jis nebūtinai mažiau kaloringas (išties jis daug maistingesnis), tačiau suteikia šokoladui nuostabų skonį.

Šokoladą rinkitės pagal skonį. Rekomenduojame tikrą juodą šokoladą (75 proc.). Baltojo šokolado rūšis taip pat nėra svarbi, juolab, kad baltasis šokoladas net neegzistuoja. Tai tiesiog kakavos sviestas su daug daug cukraus ir vanilės.

Sutrupinkite 60 g juodojo ir 60 g baltojo šokolado ir suberkite į kokosų pieną, taip pat įberkite 1/8 arbat. šaukšt. tarkuotos apelsino žievelės ir įpilkite 1/8 arbat. šaukšt. vanilės esencijos.

Pastatykite prikaistuvį ant labai silpnos ugnies ir iš lėto tirpdykite šokoladą. Kai jis ištirps, plakite, kol gausis nuostabiai tamsus ir blizgantis tarsi satinas šokoladinis kremas.
Supilkite jį į 1 1/2 puodelio pieno (jei norite, kad gėrimas būtų labiau šokoladinis, užteks 1 puodelio pieno).

Taip pat įpilkite ne mažiau kaip 2 arbat. šaukšt. apelsinų sulčių. Kaitinkite viską ant vidutinio stiprumo ugnies, kol šokoladas taps karštas, tačiau neužvirinkite.

Žinoma, joks šokoladinis pienas nėra autentiškas be nepadoriai didelio plaktos grietinėlės kauburėlio.

Supilkite šokoladinį pieną į gražią stiklinę, papuoškite plakta grietinėle, užbarstykite tarkuotos apelsino žievelės ir šokolado drožlių, kurias lengvai pasigaminsite „skusdami“ šokolado plytelę bulvių skustuku.

Tinka: Vaikams
Paruošimo būdas: Virti
Mėgautis per: Pietūs Pusryčiai
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai