Karpis saldžiarūgščiame padaže

Tai vienas iš klasikinių kinų receptų, kaip paruošti karpį. Kiek iš viso yra tokių receptų, vargu ar kas suskaičiuotų. Jų yra dešimtys ir pagal visus juos paruošta žuvis išeina nepaprastai skani.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
100min
Recepto kilmė:
Kinijos virtuvė
Įvertinimas:
3.0000 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Nuskuskite karpio žvynus, išskroskite, pašalinkite vidurius. Žirklutėmis pašalinkite stambesnes ašakas. Galvą, uodegą ir pelekus palikite. Žuvį nuplaukite ir nusausinkite. Kiekvienoje pusėje padarykite gilias įpjovas.

Padėkite žuvį ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Apliekite sausu vynu, tuomet įtrinkite druska. Įmuškite į dubenį kiaušinius, sudėkite krakmolą ir išmaišykite. Aptepkite šiuo mišiniu karpį.

Nulupkite svogūną, česnakus ir imbierą. Supjaustykite svogūną į 4 dalis, imbierą perpjaukite per pusę. Sukiškite svogūnus, česnakus ir imbierą į žuvies pilvą. Kepkite iki 160 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje 1,5 val.

Paruoškite daržovių garnyrą. Porus nuplaukite ir supjaustykite maždaug 6 cm ilgio gabaliukais. Morkas nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite stambiais šiaudeliais. Keptuvėje su augaliniu aliejumi 4 min. pakepkite morkas ir grybus. Sudėkite porus ir kepkite dar 3 min., nuolat maišydami. Sudėkite žirnelius, išmaišykite ir iš karto nukelkite nuo ugnies. Palikite šiltoje vietoje.

Paruoškite padažą. Į puodą supilkite 1 stiklinę vandens, actą, vyną ir sojų padažą. Pridėkite kečupo ir cukraus, išmaišykite. Pastatykite puodą ant stiprios ugnies ir užvirkite.

Krakmolą išmaišykite su likusiu kiekiu vandens ir ir atsargiai supilkite į padažą. Sumažinkite ugnį ir maišydami virkite dar 6 min. Pusę padažo užpilkite ant daržovių, išmaišykite.

Likusiu padažu apliekite žuvį. Patiekite su daržovių garnyru.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2,5 kg Karpiai
4 šaukštas Baltas sausas vynas
3 vnt. Kiaušiniai
2 skiltelė Česnakai
gabaliukas Imbieras
1 vnt. Svogūnai (raudonieji)
2 vnt. Porai (baltoji dalis)
2 vnt. Morkos
150 g Grybai
200 g Žalieji žirneliai
4 šaukštas Kukurūzų krakmolas
1,5 šaukštelis Druska
Padažui:
1,5 stiklinė Vanduo
1 šaukštas Baltojo vyno actas
5 šaukštas Cukrus
5 šaukštas Pomidorų padažas
2 šaukštas Sojos padažas
2 šaukštas Baltas sausas vynas
2 šaukštas Krakmolas
4 šaukštas Aliejus
Porcijos: 8
Sudėtingumas :