Karamelinis obuolių pyragas

 (1)
Autorius: Viktorija
Pats skaniausias obuolių pyragas,pamėgtas ne tik šeimos rate, bet ir draugų. Lengvai pagaminamas, tirpstantis burnoje ir pakeliantis nuotaiką niūrų rudens vakarą :)
© Asmeninio archyvo nuotr.
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Biskvito gamyba: 1. Minkštą sviestą su cukrumi, vanile ir druska mikseriu plakame iki purumo - apie 3-5 min. (kol apimtis padidėja 2 kartus). 2. Mušame po vieną kiaušinius, ir kiekvieną paplakame 1 min. 3. Suberiame kepimo miltelius ir persijotus miltus, šaukštu atsargiai, bet gerai išmaišome iki vienalytės masės ir pastatome į šalį, kol pjaustysime obuolius.

Obuolių sluoksnio gamyba: 1. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome plonomis riekelėmis. 2. Rududu pašildome mikrobangėje, kad suminkštėtų, vienos minutės pilnai pakanka, aš rududu buvau išsiėmus iš vakaro. 3. Sumaišome su obuoliais. Obuoliai turi apsivelti karamele.

Surinkimas: 1. Į kepimo popieriumi išklotą formą(24 х 30 cm) pilame tešlą, išlyginame paviršių. 2. Ant viršaus sudedame obuolius. Kepame iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 min. Tikriname po 40 min. šakute iš kraštelio prakrapštę biskvitą. Kitaip nelabai įmanoma, nes tikrinant mediniu pagaliuku jis bus šlapias nuo drėgno Rududu ir obuolių sluoksnio. Atvėsusį pyragą galite pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Biskvitui:
200 g Sviestas
180 g Cukrus
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
žiupsnelis Druska
3 vnt. Kiaušiniai
250 g Miltai
Obuolių sluoksniui;
800 g Obuoliai
375 g Rududu kremas
Sudėtingumas :