© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
2.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:

Gaminimas

Sudėtingiausia išgauti atitinkamo tirštumo masę, kadangi rekomenduojama masę kaitinti iki apie 116 laipsnių kaitros, bet tam tikslui reikėtų turėti maisto termometrą. Priklausomai nuo masės užkaitinimo, atitinkamai ji sustingsta, todėl be termometro gali rezultatas gautis labai skirtingas.

Mums kiekvieną kartą fudge gaunasi skirtingos konsistencijos. Vien tik karamelinė masė mums pasirodė per saldi, tad skonio stiprinimui rinkomės riešutus: pistacijas, migdolus ir graikinius riešutus.

Šokoladą ištirpinau ant vandens garų (virš puodo su verdančiu vandeniu), įmaišau kondensuotą pieną bei riešutų sviestą ir gerai viską maišiau, kol masė kaito, tapo vientisa.

Karameliniai saldainiai su riešutais
© Bubblekitchen

Nukeltame puode nuo garų įmaišiau smulkintus riešutus. Į apvalią formą, įtiesiu maistinę plėvelę ir supilu masę (paprastai gaunasi apie 1,5 cm aukščio), uždengiu ir šaldau šaldytuve apie 10 valandų, geriausia bandyti pjaustyti po paros laiko, kada masė yra gerai atšalusi ir sustingusi.

Mes pjaustome kubeliais, apibarstome cinamonu arba kakava. Tokie saldainiai tampa skania ir miela dovana.

Karameliniai saldainiai su riešutais
© Bubblekitchen


Paruošimo būdas: Virti
Mėgautis per: Pietūs Pusryčiai Vakarienė
Geriausia valgyti: Kitą dieną
Recepto kilmė: Amerikos virtuvė
|Populiariausi straipsniai ir video

Naujausi recepetai