Karameliniai obuoliai

Puikus desertas vietoj atsibodusių riebių tortų.
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
4.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Dar prireiks: 8 medinių pagaliukų, tokių, kaip kad naudojami ledams, maistinio termometro.

Į kiekvieną obuolį kotelio vietoje įkiškite po medinį pagaliuką. Išklokite skardą kepimo popieriumi ir šiek tiek patepkite popierių riebalais.

Mažame puode užvirinkite vyną, virinkite, kol jo sumažės iki pusės stiklinės, maždaug aštuonias-dešimt minučių. Nuimkite nuo ugnies. Užvirinkite cukrų ir vandenį maišydami, kol cukrus visiškai ištirps. Toliau kaitinkite nemaišydami, kartkartėmis pasukiodami puodą – turi gautis tamsaus gintaro spalvos karamelė. Supilkite vyną, grietinėlę ir kaitinkite maišydami, kol termometras rodys 114 laipsnių. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite iki 93 laipsnių.

Laikydami už pagaliukų, panardinkite obuolius į karamelę ir pasukite, kad tolygiai pasidengtų, tuomet apvoliokite kapotuose riešutuose, apverskite ir palaikykite apie penkiolika sekundžių. Sudėkite juos ant kepimo popieriaus ir palikite, kol karamelė sukietės, apie 30 min.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

8 vnt. Maži obuoliai (be kotelių)
1,5 stiklinė Raudonas pusiau saldus vynas
2 stiklinė Cukrus
0,5 stiklinė Vanduo
6 šaukštas Grietinėlė
50 g Riešutai (malti)
Porcijos: 8
Sudėtingumas :