© feastofguiltypleasures.blogspot.com
Pagaminamas per: 120min
Įvertinimas:
1.5000 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:

Gaminimas

Pirmiausiai pagaminamas biskvitas. Kiaušiniai išplakami su cukrumi ir soda, įdedama grietinės ir "Rududu", įberiama miltų. Viskas gerai išmaišoma. Masė iškrečiama į kepimo formą (aš naudoju 20 cm skersmens).

Karamelės, žemės riešutų ir šokolado tortas
© feastofguiltypleasures.blogspot.com

Tešla pašaunama į orkaitę (170-180 laipsnių C) ir kepama apie 40-45 minutes. Iškepus, paliekama atvėsti. Ar biskvitas iškepęs, tikrinama pagaliuku. Jis turi būti sausas.

Karamelės, žemės riešutų ir šokolado tortas
© feastofguiltypleasures.blogspot.com

Kol biskvitas vėsta, paruošiami kremai. Grietinėlė išplakama su cukrumi. Šokoladas išlydomas pašildytame piene. Sviestiniam kremui paskrudinami riešutai. Jei tai lazdyno riešutai, apskrudinus nuo jų reikėtų nuimti odeles. Apskrudinti riešutai lengvai pasmulkinami. Sviestas išsukamas su "Rududu". Abu produktai turi būti kambario temperatūros. Į masę supilami smulkinti skrudinti riešutai ir viskas gerai išmaišoma.

Karamelės, žemės riešutų ir šokolado tortas
© feastofguiltypleasures.blogspot.com

Atvėsęs biskvitas tolygiai supjaustomas į keturias dalis. Aš tą darau su peiliu (bet ne visada pavyksta idealiai), o kai kas tiesiog perrėžia kepinį su siūlu (bet man šitaip neišeina, praktikos, matyt, dar per mažai). Į tortui skirtą formą dedamas pirmasis biskvito sluoksnis. Jį derėtų kuo nors sulaistyti (vandens ir cukraus sirupu, vandens ir citrinos sirupu, kai kas laisto likeriu). Tuomet biskvitas pertepamas trečdaliu šokolado ir pieno mišinio.

Karamelės, žemės riešutų ir šokolado tortas
© feastofguiltypleasures.blogspot.com

Ant šio mišinio iškrečiama ir tolygiai paskirstoma pusė grietinėlės kremo.

Karamelės, žemės riešutų ir šokolado tortas
© feastofguiltypleasures.blogspot.com

Ant viršaus dedamas dar vienas biskvitas. Jis taip pat sulaistomas (geriausia sirupu) ir pertepamas dar trečdaliu šokolado ir pieno mišinio. Ant viršaus iškrečiamas ir tolygiai paskirstomas sviestinis "Rududu" kremas.

Karamelės, žemės riešutų ir šokolado tortas
© feastofguiltypleasures.blogspot.com

Galiausiai ant viršaus dedamas dar vienas biskvitas, sulaistomas, pertepamas likusiu šokolado ir pieno mišiniu. Ant viršaus iškrečiamas ir tolygiai paskirstomas likęs grietinėlės kremas. Uždedama paskutinioji biskvito dalis. Sulaistoma. Tortas pridengiamas ir kuriam laikui paliekamas šaltai, kad kremai sutvirtėtų. Po to tortas išimamas iš formos ir paruošiamas glaistymui.

Karamelės, žemės riešutų ir šokolado tortas
© feastofguiltypleasures.blogspot.com

Tiesa, prieš glaistydama aš pirmiausiai karamelizavau riešutus, nes juos norėjau dėti ant ką tik užpilto glajaus. Į keptuvę ar puodą įpilkite šaukštą du vandens, ir įberkite kelis šauktus cukraus. Kaitinkite tol, kol vanduo visiškai sutirštės (išgaruos), o lipšni masė ims ruduoti. Sumeskite riešutus į masę ir labai greitai ištraukus (vėlgi, traukti reikia vos ne akimirksniu, bet kai riešutas yra ne vienas, o keliasdešimt ir karamelė stingsta labai labai greitai, pasidaro sudėtinga iškrapštyti riešutą po vieną) dėkite ant folijos. Jokiu būdu neliekite pirštais, nusideginsite. Tuomet paruošiamas šokoladinis glajus. Grietinėlė užvirinama su sviestu. Nuėmus nuo ugnies, įberiamas smulkintas šokoladas ir paliekama kelioms akimirkoms.

Karamelės, žemės riešutų ir šokolado tortas
© feastofguiltypleasures.blogspot.com

Vėliau viskas labai gerai išmaišoma ir glajus paliekamas minutei dviem atvėsti, o po to užpilamas ant torto. Ant ką tik užpilto glajaus dedami karamelizuoti riešutai. Tortas paliekamas vėsioje vietoje, kad glajus sustingtų. Apskritai rekomenduojama Snickers tortą valgyti bent kelios dienos po to, kai jis pagaminamas, tad realiai galite palikti jį šaldytuve net ir trims dienoms. Skanaus!

Karamelės, žemės riešutų ir šokolado tortas
© feastofguiltypleasures.blogspot.com
Tinka: Gurmanams
Mėgautis per: Pietūs Pusryčiai Vakarienė
Geriausia valgyti: Kitą dieną
feastofguiltypleasures.blogspot.com
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai