KALĖDŲ STALUI: kepta anties krūtinėlė

 (4)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
3.4000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Anties filė pasūdykite, pabarstykite pipirais, cinamonu ir kartu su smulkintu česnaku pakepkite svieste, kol paskrus. Paskui perdėkite į gilų kepimo indą.

Padarykite padažą. Į sviestą, kuriame kepė antiena, įdėkite medaus ir 2 -3 min. pakepkite.

Sudėkite apelsinų skilteles prie mėsytės, taip pat – cinamono lazdeles, gvazdikėlius, raudonųjų pipirų žirnelių, šalavijų ir čiobrelių, įpilkite vyno. Kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje 35 – 40 min.

Patiekite keptą antieną su apelsinų skiltelėmis ir mėtos lapeliais.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

800 g Anties krūtinėlė
2 šaukštas Čiobreliai
1 šaukštas Šalavijai
1 šaukštelis Mėtos
4 šaukštas Medus
5 skiltelė Česnakai
5 šaukštas Sviestas
200 ml Baltas sausas vynas
0,5 šaukštelis Cinamonas
2 vnt. Cinamono lazdelės
2 vnt. Apelsinai
8 vnt. Raudonieji pipirai (žirneliai)
2 vnt. Gvazdikėliai
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :