Kalėdinis varškės ir aguonų pyragas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 70min
Įvertinimas:
3.2381 21
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Sviestą ištirpinkite ir išsukite su cukrumi. Supilkite kepimo miltelius, jogurtą, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Berkite miltų tiek, kad tešla gautųsi grietinės tirštumo.

Trečdalį tešlos atskirkite, įmaišykite kakavą ir dar įberkite miltų. Tešla turi gautis gana kieta.

Varškės įdarui sumaišyti visus produktus iki vientisos masės.

Kepimo skardą ištepti sviestu.

Supilkite visą šviesią tešlą.

Supilkite pusę varškės masės.

Iš tamsios tešlos padarykite rutuliukus ir sudėkite ant viršaus.

Supilkite likusią varškės masę neskubant, kad į tarpus tarp rutuliukų pakliūtų varškės ir jie nesusiliestų.

Viršų pabarstykite migdolų drožlėmis.

Dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 40-50 min. Skanaus!!!

Tinka: Gurmanams
Šventiniam stalui: Kalėdinis stalas , Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai