Šaltiena su daržovėmis ir spanguolėmis
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 150min
Įvertinimas:
4.0000 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Triušieną ir vištieną (būtinai su kaulais, bet be odos) sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, įmeskite lauro lapus, suberkite druską, pipirus ir kadagio uogą. Įmeskite nuluptą, bet nesupjaustytą svogūną.

Virkite vis pamaišant ir nugraibant putas tol, kol atsiskirs mėsa nuo kaulų (apie 2 valandas).

Sultinį nukoškite.

Morkas ir salierų stiebus gana smulkiai supjaustykite. Suberkite į sultinį ir virkite apie 15 minučių.

Kol daržovės verda, Mėsą atskirkite nuo kaulų, supjaustykite. Mėsą be kaulų ir prieskonių (lauro lapų, kadagio uogų ir pipirų) sudėkite atgal į puodą.

Į pravėsusį sultinį su mėsa ir daržovėmis supilkite ir išmaišykite ištirpintą želatiną.

Į formą kurioje stings šaltiena suberkite nuplautas spanguoles. Užpilkite sultiniu su mėsa ir daržovėmis ir pastatykite stingti į šaldytuvą.

Sustingus (tam prireiks visos dienos) šaltieną atsargiai išverskite ant lėkštės.

Patiekite su krienų ir majonezo padažu (lygiomis dalimis sumaišykite krienus ir majonezą).

Šventiniam stalui: Kalėdinis stalas , Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Virti
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai