Kalėdinis vainikas iš KEKSIUKŲ

Kalėdinis vainikas iš KEKSIUKŲ
© Gamintojo nuotr.
Pagaminamas per:
70min
Įvertinimas:
2.9444 18
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kepame keksiukus

Sviestą pašildykite, bet neištirpinkite. Cukrų sumaišykite su vaniliniu cukrumi, tuomet išplakite su sviestu iki tol, kol masė taps baltos spalvos.

Į sviestą sudėkite kiaušinius ir plakite, kol masė taps vientisa.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į kiaušinio - sviesto masę. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite į keksiukų formeles.

Į keksiukų masę galima įberti razinų, riešutų, cukatų (po 50 g), tokiu atveju reikia berti mažiau miltų į pačią tešlą (berti 250 g).

Keksiukus kepti 190⁰ C apie 20-25 min.

Ruošiame glajų

Išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų, suberkite pudrą ir plakite, kol masė taps vientisa. Įpilkite citrinos sulčių.

Nedidelį kiekį maistinių dažų ištirpinkite vandenyje (1 a. š.) ir supilkite į baltymų masę, išmaišykite, jei spalva per šviesi, pakartokit.

Sudėkite glajų į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu ir papuoškite keksiukus.

Skanaus!

MALSENA
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

600 g MALSENA „Ekstra“ miltai
8 vnt. Kiaušiniai
2 vnt. Kiaušinių tryniai
400 g Sviestas
300 g Cukrus
3 šaukštelis Kepimo milteliai
4 šaukštelis Vanilinis cukrus
Glajus
2 vnt. Kiaušinių baltymai
500 g Cukraus pudra
1 šaukštelis Citrinų sultys
šlakelis Žalios spalvos maistiniai dažai
Porcijos: 70
Sudėtingumas :