Kalėdinis sūrio pyragas

Kalėdinis sūrio pyragas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
70min
Įvertinimas:
2.7778 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sausainius sutrinkite iki trupinių ir sumaišykite su ištirpintu sviestu, cinamonu, kardamonu. Atskirkite ketvirtį masės.

Didesne dalimi masės išklokite kepimo formos (nuimamais kraštais) dugną.

Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15 minučių.

Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus.

Trynius išsukite iki baltumo su cukrumi.

Baltymus išplakite su trupučiu druskos iki standžių putų.

Trynius sumaišykite su maskarpone ir pertrinta rikota.

Suberkite kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir labai gerai išsukite. Sumaišykite su baltymais.

Masę dėkite ant kiek atvėsusio pagrindo, ant viršaus užtrupinkite trupinių ir sviesto mišinį ir dėkite kepti į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Kepkite apie 50 minučių. Išimkite ir palikite atvėsti.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

3 pakelis Sausainiai „Gaidelis“
1,5 pakelis Sviestas
4 vnt. Kiaušiniai
450 g Maskarponės sūris
200 g Rikotos sūris
7 šaukštas Cukrus
1 šaukštelis Kepimo milteliai
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
2 šaukštelis Cinamonas
0,5 šaukštelis Kardamonas
Porcijos: 8
Sudėtingumas :