© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
3.1250 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:

Gaminimas

Džiovintus vaisius nuplauti ir kiek įmanoma nusausinti, leisti nusivarvėti. Susmulkinti visus maždaug kaip razinos dydžio. Juos užpilti pasirinktu alkoholiu, uždengti ir palaikyti pusdienį ar per naktį, kad alkoholis susigertų į vaisius. Kokį kartą nepakenktų juos permaišyti. Jei dėsite riešutus, juos irgi pasmulkinkite peiliu.

Minkštą sviestą (kurį laiką turi pastovėti kambario temperatūroje) išsukti su cukrumi. Įmušti po vieną kiaušinius, po kiekvieno paplakant apie 1 min. Tada sudėti nutarkuotas žieveles ir supilti išspaustas sultis, išmaišyti.

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įsijoti į pyrago tešlą, vėl gerai išmaišyti. Galiausiai įmaišyti visus vaisius ir riešutus.

Kalėdinis brandinamas džiovintų vaisių pyragas
© Asmeninio archyvo nuotr.

Orkaitę įkaitinti iki 160 0C. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, sukrėsti pyrago tešlą. Kepti maždaug 1,5 val, kol gražiai paruduos (jei labai greitai kepa viršus, tada pridengti folija). Galima patikrinti mediniu pagaliuku, jei jis neapsivėlęs tešla, pyragas iškepęs.

Iškeptą pyragą visiškai atvėsinti. Po to išimti iš formos, nuimti kepimo popierių, padėti ant grotelių, kad susikondensavusi drėgmė išdžiūtų. Pyragą suvynioti į folija, įdėti į maišelį ir padėti į spintelę, kur per daug nekliūtų už akių.

Kalėdinis brandinamas džiovintų vaisių pyragas
© Asmeninio archyvo nuotr.

Sakoma, kad pyragas gali taip išsilaikyti net iki dviejų mėnesių, optimalu apie mėnesį išlaikyti. Per tą laiką turi atsiskleisti skoniai, vaisiai į pyragą išleis savo sultis, pyragas taps drėgnesnis. Kas savaitę galima šiek tiek sulaistyti brendžiu, susigėrus alkoholiui, vėl suvynioti į folija ir padėti toliau brandintis. Nebelaistyti likus savaitei iki valgymo. Skanaus.

Kviečiame ir Jus dalyvauti „Kalėdinių gardėsių“ konkurse!

Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Pusryčiai Vakarienė
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai