Kalakutienos maltinis su spanguolių padažu

Spanguolių padažas patiekalui suteikia ypatingą skonį.
Mėsos kukuliai
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kalakuto krūtinėlę supjaustykite gabalėliais, susmulkinkite svogūną – viską sumalkite.

Džiūvėsėlius užpilkite pienu, gerai išmaišykite. Maišydami džiūvėsėlius supilkite į maltą kalakutieną, įmuškite kiaušinį. Paskaninkite druska, pipirais ir smulkintu mairūnu. Formuokite nedidelius maltinius, juos apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite aliejuje.

Spanguolių padažas

Pusę stiklinės spanguolių atidėkite į šalį. Iš likusių išspauskite sultis. Kvapniuosius pipirus ir gvazdikėlius sumalkite. Į puodą supilkite spanguolių ir apelsinų sultis, suberkite tarkuotą apelsino žievelę, tarkuotą imbierą, sudėkite medų, Vorčesterio padažą, cinamoną, druską, gvazdikėlius ir kvapniuosius pipirus.

Viską užvirinkite ir ant silpnos ugnies virkite apie 30 minučių. Suberkite likusias uogas ir pavirkite dar penkias minutes. Padažas paruošas.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Kalakutienos krūtinėlės filė
1 vnt. Kiaušiniai
100 ml Pienas
0,5 stiklinė Malti džiūvėsėliai
1 vnt. Svogūnai
žiupsnelis Mairūnai (švieži)
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
3 šaukštas Aliejus
Padažui:
2,5 stiklinė Spanguolės
1,5 stiklinė Apelsinų sultys
2 šaukštas Medus
1 šaukštelis Vorčesterio padažas
1 šaukštas Imbieras (maltas)
3 vnt. Gvazdikėliai
3 vnt. Kvepiantys pipirai
žiupsnelis Cinamonas
pagal skonį Druska
Porcijos: 4
Sudėtingumas :