© feastofguiltypleasures.blogspot.com
Pagaminamas per: 90min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:

Gaminimas

Gaminimo eiga ganėtinai paprasta. Siūlyčiau pradėti gaminti nuo padažo, nes tam, kad juo lengvai įdarytumėte kukulius, jis turėtų būti pašaldytas.

Nedideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpinke sviestą ir jame apskrudinkite miltus. Po truputį, atsargiai, nuolat maišant šluotele supilkite verdant pieną. Gerai išmaišykite, įberkite prieskonių, įmeskite lauro lapą ir vieną sutraiškytą česnako skiltelę. Trumpai (5-10 min) pavirinkite ant silpnos ugnies.

Galiausiai išimkite lauro lapą ir česnaką iš mišinio, suberkite tarkuotą sūrį ir viską gerai išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies. Galite perpilti į patogesnį indą, tinkamą šaldymui ir padėti padažą sušaldyti. Pastaba – padažas turi sustingti tiek, kad jį galima būtų pjaustyti peiliu.

Kol padažas šąla, pagaminkite kukulių faršą. Kalakutieną sumaišykite su kiaušiniu, druska, pipirais, smulkiai pjaustytu vienu svogūnu, manų kruopomis, smulkiai pjaustytomis arba dar geriau išspaustomis 2 česnako skiltelėmis ir petražolėmis. Palikte šaltai.

Į įkaitintą puodą įpilkite šiek tiek aliejaus ir jame apskrudinkite vieną smulkiai pjaustytą svogūną ir 2 skilteles česnako. Įdėkite nuplautus, nuluptus, nesėklintus ir smulkiai pjaustytu pomidorus. Patroškinkite 5 minutes. Galiausiai įberkite šiek tiek druskos ir pipirų. Įdėkite pomidorų pastos, smulkiai pjaustytus saulėje džiovintus pomidorus ir žiupsnelį rozmarino. Nuimkite nuo ugnies ir pridenkite.

Išimkite iš šaldytuvo faršą, o iš šaldiklio – padažą. Supjaustykite padažą nedideliais kubeliais. Imkite po nedidelį mėsos kiekį, į jo vidų įdėkite padažo kubelį ir suformuokite nedidelį kukulį. Kad faršas taip neliptų prie rankų, pamerkite jas kartas nuo karto į vandenį.

Paruoštus kukulius apskrudinkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių ir sudėkite į pomidorų ir svogūnų troškinuką. Patroškinkite kukulius pomidorų padaže ant silpnos ugnies apie 20-30 minučių.

Kukulius galima valgyti su makaronais (spagečiais, lingviniais ir pan.), su ryžiais, bulvėmis arba tiesiog daržovėmis, neužmirštant pagardinti lengvomis salotomis. Štai ir viskas. Skanaus!

Kalakutienos kukuliai, įdaryti Bešamelio padažu
© feastofguiltypleasures.blogspot.com
Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Kepti keptuvėje Troškinti
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
feastofguiltypleasures.blogspot.com
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai