Kaip tobulai iškepti kiaulienos nugarinę

 (3)
Kiaulienos nugarinė
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
70min
Įvertinimas:
5.0000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Jei reikia, nupjaukite plėves.

Nuplaukite ir gerai nusausinkite.

Subadykite gausiai ir giliai nugarinę šakute iš visų pusių.

Mažame dubenėlyje sumaišykite druską, pipirus, garstyčių grūdelius, Provanso žoleles, česnako miltelius, rūkytos paprikos miltelius ir alieju.

Mišiniu ištrinkite mėsą iš visų pusių, susukite į maistinę plėvelę ir padėkite porai valandų į šaldytuvą.

Nugarinę apkepkite iš visų pusių keptuvėje, taip, kad visi šonai gražiai apskrustų.

Dėkite ant kepimo folijos ir apgaubkite taip, kad viršuje liktų nedidelis tarpelis.

Kepkite apie 50 minučių iki 230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

700 g Kiaulienos nugarinė
4 šaukštas Alyvuogių aliejus
0,5 šaukštelis Druska
žiupsnelis Juodieji malti pipirai
žiupsnelis Citrininiai pipirai
0,5 šaukštelis Česnako milteliai
1 šaukštelis Garstyčių grūdeliai
1 šaukštelis Provanso žolelės
0,5 šaukštelis Rūkytų paprikų milteliai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :