KAIP PAS MAMĄ: varškės sausainiai rožytės

© feastofguiltypleasures.blogspot.com
Pagaminamas per:
180min
Įvertinimas:
4.0000 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pertrinkite varškę. Sumaišykite ją su išsuktu sviestu, cukrumi (sumaišytu su vaniliniu cukrumi) ir kiaušiniu. Suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Įminkykite juos į varškės masę. Miltų reikia tiek, kad iš tešlos galima būtų suformuoti apvalų rutuliuką ir kad tešla nebeliptų prie rankų.

Palikite tešlą šaltai porai valandų.

Tešlai atvėsus, padalykite ją į dvi dalis.

Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite tešlą iki ganėtinai plono lakšto.

Patepkite lakštą norima uogiene (galima keisti plaktu baltymu su cukrumi, tiesiog cukrumi su prieskoniais, tokiais kaip cinamonas, galima pabarstyti tarkuotomis citrinų, apelsinų žievelėmis, džiovintomis spanguolėmis, razinomis, smulkintais riešutais ar šokolado gabalėliais). Atsargiai lakštą susukite ir supjaustykite nedidelėmis riekelėmis.

Riekeles dėkite ant kepimo popieriumi padengtos skardos ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 180 C temperatūroje apie 20-25 minutes.

Tą patį pakartokite ir su antruoju lakštu.

Leiskite iškepusiems sausainiams atvėsti ir tik tada vaišinkitės ir vaišinkite svečius. Skanaus!

KAIP PAS MAMĄ: varškės sausainiai rožytės
© feastofguiltypleasures.blogspot.com
feastofguiltypleasures.blogspot.com
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

50 sausainių reikės:
250 g Varškė
150-250 g Miltai
150 g Sviestas
4 šaukštas Cukrus
1 vnt. Kiaušiniai
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
1 šaukštelis Kepimo milteliai
Uogienė pertepimui
Sudėtingumas :