Kaip namuose pasigaminti majonezo?

 (9)
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
2.6000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Gaminimas:

Kiaušinių trynius supilkite į indą, pridėkite druskos, cukraus, garstyčių ir citrinos sulčių. Plakite plakikliu arba maišytuvu.

Nesiliaudami plakti, supilkite plona srovele augalinį aliejų. Plakite, kol masė taps majonezo konsistencijos.

Pridėkite į majonezą 2 šaukštus verdančio vandens ir išmaišykite – padažas gausis tirštesnis.

Padažas su kariu. Žiupsnelis kario prieskonių majonezui suteiks gelsvą spalvą. Išmaišykite 2 šaukštelius kario prieskonių citrinos sultyse ir supilkite jas ruošiant majonezą. Toks padažas tinka prie šviežių daržovių, virtų kiaušinių, vištienos, baltos žuvies.

Pikantiškas padažas. Pridėkite į majonezą 2 šaukštus gero kečupo, kelis lašus Vorčesterio ir tabasko padažų. Toks padažas tiks prie jūros gėrybių, daržovių, virtų kiaušinių.

Remulado padažas. Smulkiai supjaustykite 2 – 3 karnišonus, 2 šaukštus kaparėlių ir vieną ančiuvio filė. Sumaišykite su majonezu, pridėkite šviežių petražolių ir peletrūnų. Tinka prie šparagų.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2 vnt. Kiaušinių tryniai
250 ml Alyvuogių aliejus
1 šaukštas Dižono garstyčios
2 šaukštas Citrinų sultys
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Sudėtingumas :