Kaip namuose paruošti BULVIŲ VĖDARUS

© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
4.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Bulves nulupkite ir smulkiai sutarkuokite. Nusunkite skystį.

Užpilkite karštu pienu ir išmaišykite.

Šoninę smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su svogūnais.

Jais užplikykite paruoštas bulves, pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite.

Žarnas gerai išvalykite, ištrinkite druska ir sukapotu česnaku, išplaukite ir prikimškite bulvių įdaro.

Kepimo skardą ištepkite riebalais ir sudėkite prikimštas žarnas, keliose vietose jas subadykite adata, kad kepdamos nesutrūkinėtų.

Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje (apie 180-200 laipsnių), retkarčiais viršų palaistant riebalais. Įpusėjus kepimui apverskite.

Kepkite kol gražiai apskrus - apie 40 minučių.

Patiekite su spirgučiais ir grietine.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 kg Bulvės
150 ml Pienas
100 g Šaltai rūkyta kiaulienos šoninė
1 vnt. Svogūnai
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
Kiaulės žarnos
Porcijos: 4
Sudėtingumas :