Kaip namuose išsikepti šakotį

 (11)
Tradicinio šakočio namuose išsikepti greičiausiai nepavyks, jei neturite krosnies ar specialaus ieško ir formos. Tačiau namuose galima kuo puikiausiai išsikepti tokį patį skanų šakočio „brolį“.
Šakotis
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
80min
Įvertinimas:
3.1667 18
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Labai minkštą sviestą išsukite su cukrumi iki masė taps puri ir balta.

Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius.

Baltymus išplakite su vaniliniu cukrumi ir druska iki standžių putų.

Trynius sudėkite į sviestą ir gerai išmaišykite.

Sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite.

Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais. Suberkite į sviesto ir kiaušinių masę ir gerai išmaišykite.

Po truputį sudėkite išplaktus baltymus ir gerai išmaišykite.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir įjunkite kepimo iš viršaus funkciją.

Kepimo skardą aukštais kraštais išklokite kepimo popieriumi (popierius turėtų dengti ir kraštus).

Įpilkite kelis šaukštus tešlos ir paskleiskite po skardą plonu sluoksniu.

Dėkite kepti į gerai įkaitusią orkaitę, kelias minutes - kol sluoksnis gražiai paruduos (turi būti karamelės atspalvio).

Ištraukite skardą ir ant iškepusio sluoksnio užpilkite kelis šaukštus tešlos ir paskleiskite plonu sluoksniu. Vėl kiškite į orkaitę ir kepkite kol paviršius gražiai paruduos.

Taip kartokite, kol baigsis tešla.

Atvėsinkite ir tik tuomet supjaustykite gabaliukais.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

250 g Sviestas
250 g Cukrus
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
5 vnt. Kiaušiniai
150 g Miltai
100 g Krakmolas
1 šaukštelis Kepimo milteliai
2 šaukštas Grietinė
žiupsnelis Druska
Porcijos: 8
Sudėtingumas :