Prancūziški blyneliai
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 90min
Įvertinimas:
2.6667 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Iš tokio kiekio iškepsite apie 12–14 blynelių (jei keptuvės skersmuo apie 18 cm). Sviestą patartina ištirpinti, vėl sušaldyti ir tada išlydyti. Taip išgrynintas labiausiai tiks blyneliams, nes jame bus nedaug vandens – mažiau svils ir netikš purslai.

Paruoškite tešlą ir palikite mažiausiai 2 valandas pastovėti. Jokiu būdu ne trumpiau! Iškepkite bandomąjį blyną. Jei tešla per tiršta ir nepadengia keptuvės plonu sluoksniu, įpilkite dar skysčio ir suplakite. Naudokite kaip įmanoma mažiau aliejaus, nes per daug jo įsigėrę prancūziški blyneliai bus nelabai skanūs. Kad nepadaugintumėte aliejaus, galite pasinaudoti šiuo patarimu: į lėkštutę įpilkite šlakelį, pavilgykite jame žalią pusiau perpjautą bulvę ir ja patepkite keptuvę.

Įkaitinkite aliejumi pateptą keptuvę (į ją įlašinus truputį vandens šis turi iškart išgaruoti). Į keptuvės vidurį dėkite tešlos (jei keptuvė maždaug 18 cm skersmens, pakaks apie 50 ml). Greitai paimkite
už rankenos ir vartydami tolygiai paskirstykite tešlą. Jei dar po kelių sekundžių keptuvėje bus skysčio, jį supilkite atgal į dubenį (blynas neiškris). Prancūziškas blynelis pavyks, jei tešlos sluoksnis bus
itin plonas.

Įdėję tešlos, vieną pusę kepkite 1,5–2 minutes arba kol pakratę keptuvę matysite, kad blynelis neprilipęs. Apverskite taip: abiejų rankų nykščiais ir rodomaisiais pirštais suimkite jo kraštus, esančius jūsų pusėje, ir verskite (nuo savęs). Kai labiau įgusite, keptuvę įkaitinti galite dar labiau – blyneliai keps greičiau (pirmoji pusė – maždaug per 30–40 sekundžių, antroji – per 20–25 sekundes).
Tokiu atveju juos geriau apversti mentele.

Visus blynelius sudėkite į karštą indą (ant kiekvieno blynelio patieskite gabalėlį kepimo popieriaus). Galite atvėsinti išdėlioję ant grotelių. Atvėsę blyneliai nebelips, todėl kepimo popieriaus nereikės. Sudėkite į sandarias dėžutes arba maišelius maistui ir laikykite šaldytuve 2–3 dienas. Šaldiklyje gali būti iki 2 mėnesių.

Tinka: Gurmanams, Vaikams
Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs , Užgavėnės
Paruošimo būdas: Kepti keptuvėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai