Kaimiškas paštetas

Patiekalas mėgstantiems gaminti gurmanams.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
120min
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kepenis smulkiai supjaustykite, visą veršieną bei saldžiąją papriką sumalkite, kumpį supjaustykite kubeliais. Sumaišykite visą mėsą.

Pipirus paskrudinkite ant sausos keptuvės. Paskui sumalkite su druska ir muskato riešutu, šio mišinio įberkite į mėsą. Svogūną, dviejų porų baltąją dalį ir česnaką susmulkinkite, 10 min. apkepkite svieste. Palikite atvėsti.

Išplakite kiaušinį su grietinėle, suberkite keptus svogūną, porą ir česnaką, čiobrelius, įpilkite konjako. Šį mišinį supilkite į mėsą.

Išminkykite, uždenkite indą plėvele ir 8-ioms valandoms įdėkite į šaldytuvą. Nupjaukite poro lapus, palikite 5 cm žaliąją dalį. Stiebu supjaustykite išilgai, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5-ioms minutėms.

Išklokite lapais stačiakampį indą, kad dalis lapų būtų nusvirę per kraštus. Ant jų sudėkite mėsos masę, užklokite lapus, indą uždenkite folija. Įdėkite indą į kitą indą su vandeniu ir 170 laipsnių orkaitėje kepkite 1,45 val. Kai atvės, paštetą prispauskite.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

300 g Vištienos kepenėlės
300 g Jautienos kepenėlės
200 g Veršienos kumpis
200 g Virtas kumpis
150 g Rūkyta vištiena
3 vnt. Svogūnai
3 vnt. Porai
1 vnt. Saldžiosios paprikos
2 skiltelė Česnakai
150 ml Grietinėlė
2 vnt. Kiaušiniai
2 šaukštas Sviestas
100 ml Konjakas
žiupsnelis Čiobreliai
žiupsnelis Juodieji malti pipirai
žiupsnelis Kvepiantys pipirai
pagal skonį Druska
Porcijos: 10
Sudėtingumas :