Jūros ešerys su pesto padažu ir džiovintais pomidorais

Patiekalas jūros gėrybių mėgėjams.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pirmiausia pasigaminkite vadinamąjį pomidorų „confit“. Pomidorus perpjaukite pusiau, išdėliokite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apibarstykite druska, pipirais ir cukrumi. Ant viršaus pabarstykite smulkintais čiobreliais ir pašlakstykite aliejumi. Pomidorus džioviname 100 laipsnių karščio orkaitėje apie valandą ar pusantros.

Jūros ešerį išvalykite, išimkite žiaunas, išilgai perpjaukite pusiau, išimkite kaulus.

Ant paruoštos jūros ešerio filė užpilkite pesto padažo, pabarstykite druskos ir pipirų. Tada ant viršaus sudėkite skiltelėmis supjaustytą citriną ir džiovintų pomidorų puseles.

Paruoštą žuvį įdėkite į kepimo indą, užpilkite baltuoju vynu. Uždenkite žuvį folija ir kepkite 200-220 laipsnių karščio orkaitėje 20-30 minučių.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

890 g Jūros ešeriai
400 g Slyviniai pomidorai
20 g Česnakai
1 žiupsnelis Čiobreliai
50 ml Alyvuogių aliejus
15 g Citrinos
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
0,25 šaukštelis Cukrus
1 šlakelis Baltas sausas vynas
Sudėtingumas :