Juodadėmės menkės file su kedro riešutais

Autorius: Giedra Sadauskienė
Vakarienė maestro Vilhelmui Čepinskiui.
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
50min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Juodadėmę menkę supjaustome gabalėliais ir pamarinuojame su citrinos sultimis. Gabalėlius dedame į skardą, ant žuvies dedame gabalėlį žalio sviesto, sumaišyto su paskrudintais kedro riešutais. Viską užkepame orkaitėje apie 3-5 min.

Porus supjaustome šiaudeliais, kepiname ant aliejaus, prieš pabaigą karamelizuojme. Porams įgavus rusvą spalvą, pilame martinį ir jį nugariname. Pabaigoje supilame grietinėlę.

Užkeptą juodadėmę menkę tiekiame su porų padažu.

skonis
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

300 g Menkės filė (juodadėmės)
1 vnt. Porai
100 g Sviestas
200 g Grietinėlė
200 g Martinis
2 vnt. Citrinos
pagal skonį Cukrus
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Aliejus
Bazilikai
Čiobreliai
Rozmarinai
100 g Kedro riešutai
Porcijos: 2
Sudėtingumas :