Jautienos kepsnys su obuolių ir salierų tyre

 (1)
Jautienos kepsnys su obuolių ir salierų tyre
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Nuo jautienos nuvalomas riebalinis sluoksnis – riebalai dedami į įkaitintą keptuvę. Ji po truputį judinama tol, kol riebalai išsilydo.

Kepsnys apibarstomas pipirais ir apkepinamas ant įkaitintų riebalų.

Mėsa dedama į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepama apie 12–15 min.


Kol mėsa kepa, gaminamas garnyras. Į puodelį dedamas sviestas ir statomas ant mažos ugnies. Po truputį sviestas lydomas ir verdamas tol, kol šiek tiek paskrunda – tampa rudas ir įgyja riešutų kvapą.

Svogūnai supjaustomi žiedais ir apkepinami svieste, kitoje keptuvėje. Į ją dedami nuvalyti ir mažais kubeliais supjaustyti salierų gumbai – jie kepami, kol suminkštėja.

Tuomet dedami nulupti ir kubeliais supjaustyti obuoliai. Jiems kiek apkepus, pilamas pienas ir grietinėlė.

Viskas šiek tiek paverdama ir sutrinama trintuvu. Trinant, pilamas rudas sviestas, pagal skonį dedama druskos ir pipirų.

Iškepusi jautiena supjaustoma ir patiekiama su daržovių tyre. Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

800 g Jautienos nugarinė
pagal skonį „Tellicherry“ pipirai
pagal skonį „Maldon“ druska
300 g Salierų šakniavaisiai
400 g Obuoliai
100 g Svogūnai
50 ml Pienas
50 ml Grietinėlė
100 g Sviestas
Porcijos: 4
Sudėtingumas :