Jautienos kepsnys ir kalėdiniu vynu pagardintas daržovių troškinys

 (5)
Ir per Kalėdas galima valgyti sveikai! Taigi patiekite savo sultyse lėtai keptos jautienos, prieš tai išmirkytos sultinyje, kepsnį. Prie šio patiekalo tinka daržovių
troškinys, pagardintas kalėdiniu vynu.
Jautienos kepsnys ir kalėdiniu vynu pagardintas daržovių troškinys
© Žurnalas "Mano namai"
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Orkaitę įkaitinkite iki 150 °C temperatūros ir dėkite į ją uždengtą puodą su jautienos išpjova.

Nepilkite vandens, nes ilgai troškinant išsiskiria nemažai mėsos sulčių.

Troškinkite 2,5–3 valandas.

Tada išimkite iš orkaitės ir palikite porą valandų atvėsti uždengtame puode.

Tuo metu išvirkite sultinį.

Užvirinkite vandenį, suberkite visus prieskonius, nukelkite puodą nuo ugnies ir palikite atvėsti.

Atvėsusią mėsą dėkite į sultinį ir palikite mažiausiai 6 valandas pastovėti (jei galite, laikykite per naktį).

Plonais griežinėliais supjaustytą jautieną tiekite su virtomis bulvėmis ir šiltu daržovių troškiniu.

Troškinys:

Išvalykite paprikas ir svogūną.

Visas daržoves supjaustykite plonais gabaliukais ir kelias minutes daržoves pakepinkite aliejuje.

Supilkite vyną, uždenkite ir troškinkite 10 minučių.

Pagardinkite druska ir citrininiais pipirais.

Geriau, kad daržovės būtų traškesnės ir ne per minkštos – taip jos išsaugos gražią spalvą ir geriausias skonio savybes.

Žurnalas
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Jautienai
1,5 kg Jautienos išpjova
2 l Vanduo
50 ml Druska
1 šaukštas Cukrus
2 šaukštas Kadagių uogos
2 šaukštas Kvapieji pipirai
3 vnt. Lauro lapai
2 šaukštelis Peletrūnai
Troškiniui
3 vnt. Saldžiosios paprikos
500 g Raudongūžiai kopūstai
1 vnt. Cukinijos
1 vnt. Svogūnai
2 šaukštas Aliejus
150 ml Kalėdinis vynas
0,5 šaukštelis Citrininiai pipirai
Porcijos: 8
Sudėtingumas :