Japoniški grikių makaronai su grybais

Šiam patiekalui labai svarbu aliejus. Jį reikia paruošti prieš 2 – 3 dienas. Aliejus būtinai turi pastovėti. Makaronams aliejaus reikia nedaug, bet jis gali stovėti ilgai, panaudosite jį kitiems patiekalams.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Iš anksto pasiruoškite aštrų aliejų. Papriką perpjaukite per pusę ir įdėkite į užsukamą butelį. Sėklų išimti nereikia. Supilkite aliejų ir 2 – 3 dienoms pastatykite kambario temperatūroje.

Džiovintus grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pastovėti 10 min. Nupilkite vandenį, grybus stambiai supjaustykite.

Supjaustykite šitake grybus. Česnako skiltelę nulupkite, smulkiai supjaustykite. Svogūnų laiškus nuplaukite, smulkiai supjaustykite.

Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aštraus aliejaus, 4 min. pakepkite visus grybus. Suberkite česnakus, svogūnų laiškus, cukrų, supilkite citrinos sultis, sojos padažą. Maišydami pakepkite 3 min. paskui uždenkite dangčiu ir nukelkite nuo viryklės.

Makaronus išvirkite, nukoškite ir sudėkite atgal į puodą. Supilkite sezamų aliejų, išmaišykite.

Supilkite grybų padažą, išmaišykite ir išdėliokite į lėkštes.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Makaronams:
600 g Grikių miltai
100 g Šiitake grybai
1 sauja Svogūnų laiškai
50 g Japoniški juodieji grybai (džiovinti)
1 skiltelė Česnakai
1 šaukštas Sezamų aliejus
1 šaukštas Citrinų sultys
3 šaukštas Sojos padažas
1 šaukštas Cukrus
Aštriam aliejui:
1 vnt. Čili pipirai
1 stiklinė Aliejus
Porcijos: 6
Sudėtingumas :