Japoniška jautiena su daržovėmis

 (1)
Mėgstamas japonų patiekalas. Išvertus iš japonų kalbos, jo pavadinimas reiškia „Laimę ir malonumą teikiantis patiekalas“.
Jautiena
© Shutterstock nuotr.
Recepto kilmė:
Japonijos virtuvė
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Jautieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite juostelėmis.

Salierus nuplaukite, morkas nuskuskite. Daržoves supjaustykite 3 mm storumo šiaudeliais. Svogūnų laiškus ir špinatus nuplaukite, nusausinkite. Svogūnu supjaustykite stambiais žiedais, špinatus – šiaudeliais. Grybus nuplaukite, kiekvieną perpjaukite į keturias dalis.

Lėkštėje sumaišykite 0,5 stiklinės šalto virinto vandens, sojų padažą ir cukrų. Maišykite, kol cukrus visiškai ištirps.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite (nesumaišydami) salierus, morkas, grybus ir svogūnų laiškus. Kai užvirs, patroškinkite dar 5 min.

Daržoves sustumkite į vieną pusę, į kitą pusę sudėkite jautienos gabalėlius. Dar kartą užvirinkite ir troškinkite 5 min.

Galiausiai padarykite vietos keptuvės krašte, sudėkite špinatus ir dar 3 min. patroškinkite. O tada dėkite patiekalą į lėkštes.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Jautienos filė
0,3 stiklinė Sojos padažas
3 vnt. Salierų stiebai
2 vnt. Morkos
2 šaukštas Cukrus
sauja Svogūnų laiškai
200 g Pievagrybiai
200 g Špinatai
2 šaukštas Aliejus
0,5 stiklinė Vanduo