Jamie Oliveris
© DELFI montažas
Įvertinimas:
3.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

  1. Kruopščiai išpjaustykite jautienos krūtininės riebalus, plėveles, o tada supjaustykite mėsą 2,5 cm gabalėliais.
  2. Užplikykite kavą ir kol karšta, kelioms minutėms pamerkite į ją džiovintas paprikas, kad išbrinktų.
  3. Nulupkite, susmulkinkite svogūnus, smulkiai supjaustykite česnako skilteles. Išimkite iš paprikų skilteles, supjaustykite.
  4. Ant mažo kaitrumo viryklės keptuvėje aukštais kraštais pakaitinkite šlakelį aliejaus, suberkite kuminus, paprikas, raudonėlį, svogūnus ir lauro lapus. 10 min. kepkite, kol suminkštės svogūnai.
  5. Iš pusės šviežių aitriųjų paprikų išimkite sėklas ir jas supjaustykite. Kavoje pamirkytus aitriuosius pipirus supjaustykite, suberkite į masę su keptais svogūnais, ten pat suberkite smulkintas žalias aitriąsias paprikas, sudėkite cinamono lazdeles, suberkite smulkintas česnako skilteles, įberkite žiupsnį jūros druskos, šiek tiek maltų juodųjų pipirų ir įpilkite kavos, kurioje mirko aitrieji pipirai. Viską kruopščiai išmaišykite, supilkite likusią kavą, sudėkite konservuotus pomidorus, juos sutrinkite, suberkite cukrų. Tada sudėkite mėsos gabalėlius, įberkite dar žiupsnį druskos, maltų juodųjų pipirų, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite maždaug 3 valandas, kartais pamaišydami.
  6. Po kelių valandų su dviem šakutėmis išskaidykite mėsos gabalėlius į mažas daleles. Tada sudėkite paprikų gabalėlius, suberkite konservuotas pupeles (be skysčio) ir be dangčio patroškinkite dar pusvalandį (kartais pamaišydami) arba kol mėsa bus visiškai minkšta.
  7. Paragaukite ir, jei reikia, įberkite dar druskos. Jeigu mėgstate aštriai, įpjaustykite daugiau aitriųjų pipirų.
  8. Uždėkite didelį šaukštą grietinės (jei norite) ir patiekite troškinį su virtais ryžiais, lavašu arba bulvėmis ir žaliomis salotomis, pagardintomis citrinos sultimis.
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai