Jamie Oliveris
© DELFI montažas
Pagaminamas per: 60min
Įvertinimas:
4.0000 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:

Gaminimas

  • Įjunkite orkaitę maksimaliu kaitrumu, kad įkaistų.
  • Jums reikės didelės kepimo skardos, į kurią tilptų visa lašiša. Greičiausiai teks dėti žuvį įstrižai, kad tilptų į skardą. Jei galva ar uodega kiek išsikiš, nieko baisaus.
  • Nuskuskite bulves, supjaustykite pusės centimetro storumo skridinėliais. Bulvių skridinėlius sudėkite į skardą, pabarstykite jūros druska ir maltais pipirais. Pankolį perpjaukite į šešias dalis, sudėkite jas ant bulvių, viską dosniai apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
  • Pusę žolelių susmulkinkite. Nutarkuokite citrinos žievelę. Citriną supjaustykite gabalėliais ir sumaišykite dubenyje su smulkintomis žolelėmis.
  • Aštriu peiliu abiejose žuvies pusėse padarykite po 6 pjūvius maždaug 2 cm gylio (peilį įbeskite tiesiai, kad pjūviai eitų stačiu kampu).
  • Į kiekvieną įpjovimą įberkite druskos, pipirų ir įdėkite žiupsnelį žolelių su citrina, tada užspauskite. Žuvį apšlakstykite aliejumi ir uždėkite ją ant bulvių su pankoliais.
  • Supjaustykite dar vieną citriną ir įdėkite jos gabalėlius kartu su žolelėmis į žuvies vidų.
  • Pašaukite skardą su žuvimi į įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 min., paskui sumažinkite kaitrumą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 30 min.
  • Norėdami patikrinti, ar žuvis iškepusi, įsmeikite į storiausią vietą, už galvos, švariu iešmu, suskaičiuokite iki 10, tada ištraukite iešmą ir priglauskite prie lūpų – jei iešmas šiltas, vadinasi, žuvis iškepusi.
  • Antros citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi apšlakstykite lašišą. Prie patiekalų gardu patiekti ir garuose troškintų žalių daržovių.
Tinka: Gurmanams,
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai