J. Oliverio receptas rudeniui: aromatinga moliūgų sriuba

Jamie Oliveris
© DELFI montažas
Pagaminamas per:
50min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Nulupkite ir susmulkinkite svogūnus, morkas ir česnakus. Smulkiai supjaustykite salierus, čili pipirą. Peiliu sukapokite rozmariną.


Puode storu dugnu arba didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir trumpai, maždaug 30 s, pakepkite šalavijų lapelius ant vidutinės ugnies. Kai jie taps traškūs, ištraukite ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.

Tuomet maždaug 10 min. vis švelniai pamaišydami pakepinkite svogūnus, morkas, česnakus, salierus, čili ir rozmarinus. Pagardinkite druska ir pipirais.

Tuo metu nedideliais kubeliais supjaustykite moliūgą. Kai keptuvėje daržovės baigia kepti, suverskite moliūgą ir viską užpilkite sultiniu. Užvirę virkite apie 30 min.

Kol daržovės verda, pašlakstykite čiabatos riekeles alyvuogių aliejumi ir apibarstykite tarkuotu parmezanu sūriu. Tuomet apskrudinkite jas orkaitėje.

Išvirusias daržoves sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos piurė. Jei norite, dar kelioms minutėms palikite pakepti.

Paragaukite – jei trūksta, dar pagardinkite druska ir pipirais.

Patiekite apibarstę skrudintais šalavijų lapeliais, tarkuotu parmezanu ir šlakeliu alyvuogių aliejaus bei skrudinta duona šalia.
www.DELFI.lt
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą