© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 120min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:

Gaminimas

Pagaminkite raugą: sumaišykite 1 šaukštą sausų mielių, 3 šaukštus šilto pieno ir 1/3 stiklinės miltų ir palikite šiltoje vietoje 40 min. Po to supilkite dar 2 stiklines miltų ir 2 šaukštus pieno. Viską gerai išmaišykite ir palikite dar dviems valandoms.

Ištirpinkite 2/3 pakelio sviesto. Giliame inde sumaišykite jį su 2,5 stiklinės miltų, stikline cukraus sirupo (pusė stiklinės cukraus reikia ištirpinti stiklinėje verdančio vandens, 1 šauktu vanilinio cukraus, žiupsneliu druskos ir trimis tryniais ir vienu kiaušiniu. Gautą masę sumaišykite su raugu ir užminkykite tešlą. Tešlą sudėkite į kepimo indą ir uždengę rankšluosčiu šiltoje vietoje palikite nakčiai. Rinkdamiesi indą nepamirškite, kad tešla pakils mažiausiai dvigubai.

Kepkite kolombą 180 laipsnių temperatūroje apie 20 min. Po to ištraukite keksą iš orkaitės ir greitai aptepkite glazūra. Jai reikės išplaktų 2 kiaušinio baltymų, ½ stiklinės migdolų miltų, ½ cukraus pudros ir šaukšteliu krakmolo. Apibarstykite skaldytais migdolais ir pakepkite dar 20 min.

Šventiniam stalui: Velykų stalas
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Pusryčiai Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai