Itališkas cukinijų ir pomidorų apkepas

Itališkas cukinijų ir pomidorų apkepas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
50min
Įvertinimas:
4.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pomidorus nuplikykite, nulupkite odeles ir supjaustykite.

Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite smulkiai pjaustytus svogūnus, kol šie gražiai pagels.

Suberkite pomidorus, įberkite druskos, pipirų, bazilikų, išspauskite česnaką.

Maišant troškinkite kelias minutes ant mažos ugnies.

Jaunas cukinijas supjaustykite plonomis riekelėmis. Jei cukinijos didelės, nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir išimkite sėklas.

Cukinijas pabarstykite druska ir pipirais, sudėkite vienu sluoksniu ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.

Sūrį smulkiai sutarkuokite.

Į kepimo indą tieskite cukinijų sluoksnį, pabarstykite sūrio ir tolygiai užpilkite pomidorų padažo. Sluoksniuokite ir pabaikite pomidorų sluoksniu.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2 vnt. Cukinijos (jaunos)
5 vnt. Pomidorai
1 vnt. Svogūnai
3 skiltelė Česnakai
200 g Fermentinis sūris
1 šaukštas Bazilikai
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :