Itališkas cukinijų apkepas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 90min
Įvertinimas:
2.3333 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Pirmiausia pasiruoškite padažą. Svogūnus smulkiai supjaustykite. Česnaką išspauskite.

Svogūnus ir česnaką sudėkite į metalinį puodą, užpilkite aliejaus ir kepkite ant mažos ugnies, kol svogūnais ims darytis permatomi.

Suberkite smulkiai pjaustytus salierus, tarkuotas morkas, įberkite druskos, pipirų ir kepkite ant mažos ugnies dar 7 minutes.

Supilkite konservuotus pomidorus be odelių (galima dėti ir šviežius, bet reikės nulupti odeles ir kelias minutes ilgiau pakaitinti) ir virkite ant mažos ugnies apie 20 minučių.

Kol padažas verda užkaiskite didelį puodą su vandeniu. Kai vanduo užvirs, sudėkite nenuluptas cukinijas ir virkite apie 10 minučių.

Cukinijas atvėsinkite, nulupkite, supjaustykite centimetro storio riekelėmis ir pabarstykite druska.

Mocarelos sūrį supjaustykite griežinėliais, parmezano sūrį sutarkuokite.

Kepimo indą ištepkite sviestu. Ant dugno įpilkite pomidorų padažo, sudėkite sluoksnį cukinijų, pabarstykite baziliku, uždėkite mocarelos, šiek tiek užberkite parmezano sūrio. Vėl užpilkite pomidorų padažo, dėkite cukinijas, baziliką ir sūrį.

Sluoksniuoti baikite mocarelos ir parmezano sluoksniu.

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

Tinka: Vegetarams
Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje Virti
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai