Itališkas baklažanų ir saulėje džiovintų pomidorų pagardas

Autorius: Gerda Nagrodskytė


Kitokie orkaitėje kepti karšti sumuštiniai. Aštroki, turintys saulėje džiovintų pomidorų rūgštumo.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Baklažaną supjaustyti nedideliais kubeliais, 20 minučių palaikyti sūdytame vandenyje (sūdytas vanduo iš baklažano ištrauks visą drėgmę, nes kitaip jis būtų lyg kempinė ir kepdamas sugertų visą aliejų).

Saulėje džiovintus pomidorus taip pat 20 minučių palaikyti vandenyje (nesūdytame).

Aliejuje pakepinti smulkiai pjaustytą česnaką ir čili pipirus. Jų dėti tiek, kokio aitrumo norisi.

Sudėti gerai nusausintus baklažanus ir supjaustytus ar žirklėmis sukarpytus pomidorus.

Viską kepti and vidutinės ugnies uždengus dangčiu tol, kol baklažanai pasileis, karts nuo karto pamaišyti. Įdėti garstyčių.

Geriausiai šį pagardą kelias valandas palaikyti šaldytuve, kad skoniai susimaišytų.

Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių temperatūros. Ant kepimo skardos sudėti duonos riekeles, ant kiekvienos dėti pagaminto baklažanų pagardo, ant viršaus – tarkuoto fermentinio sūrio. Kepti, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.

Itališkas baklažanų ir saulėje džiovintų pomidorų pagardas
© Asmeninio archyvo nuotr.


Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

10 riekelė Duona
1 vnt. Baklažanai
sauja Saulėje džiovinti pomidorai
6 skiltelė Česnakai
1 šaukštelis Garstyčios
2 vnt. Čili pipirai
2 šaukštas Alyvų aliejus
2 sauja Fermentinis sūris tarkuotas
Porcijos: 5
Sudėtingumas :