Itališka užkepėlė

Autorius: Jolanta Gauronskienė
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
40min
Recepto kilmė:
Italijos virtuvė
Įvertinimas:
1.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Atšildytą tešlą iškočioti ir puse jos iškloti miltais pabarstytą kepimo formą (20x30 cm). Likusią dalį palikti pabaigai.

Špinatus susmulkinti, sūrį stambiai sutarkuoti.

Svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepti aliejuje, pabaigoje sudėti smulkintus česnakus.

Kiaušinius išplakti įbėrus į juos paprikos miltelių, pipirų, truputį druskos.

Į indą suberti sūrį, špinatus, svogūnus su česnakais ir užpilti kiaušinių plakiniu (truputį jo palikti viršui patepti). Viską išmaišyti ir sukrėsti į tešla išklotą kepimo indą.

Saulėje džiovintus pomidorus supjaustyti nedideliais gabaliukais ir išdėlioti ant špinatų įdaro.

Uždengti užkepėlę likusiu tešlos lakštu, viršų patepti kiaušinio plakiniu, prapjauti skylutes, kad užkepėlė „kvėpuotų“, ir gausiai pabarstyti sezamo sėklomis.

Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30-35 min, kol viršus lengvai rustelės.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Porcijos: 4
Sudėtingumas :