© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
3.6667 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:

Gaminimas

Pomidorus nuplikom verdančiu vandeniu ir nulupam. Supjaustom skiltelėm – labai nesistengiam, raikom stambiai. Svogūną supjaustom kubeliais, česnako skilteles sukapojam, aitrųjį pipirą perpjaunam pusiau, išimam sėklas ir susmulkinam.

Šitaip paruoštas daržoves sudedam puodan. Ten pat suberiam kuminą, garstyčias, kalendrą, pipirus, papriką ir cinamoną. Statom ant viryklės, užverdam ir kaitinam pusvalandį, kol pomidorai ištęžta. Nukeliam nuo ugnies ir ataušinam iki kambario temperatūros.

Sutrinam blenderiu arba dalimis kokteilių plaktuve. Į pomidorų masę suberiam cukrų ir druską, supilam abiejų rūšių actą ir citrinos sultis. Verdam 15-20 min., pernelyg nuo puodo nesitraukiam ir sykiais pamaišydami.

Kai kečupas pasiekia norimą tirštumą, išpilstom į iškaitintus stiklainėlius, užsukam steriliais dangteliais, ataušinam, laikom šaltai ir vėsiai 4-6 mėnesius.

Ingos naminis pomidorų padažas
© I.Alenskaitės nuotr.
Paruošimo būdas: Konservuoti
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai