Indonezietiška vištiena

 (1)
© Shutterstock nuotr.
Recepto kilmė:
Indonezijos virtuvė
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Gaminimas:

Vištienos filė supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais (apie 2,5 cm). Svogūnus, imbiero šaknį, česnakus nulupkite, smulkiai supjaustykite. Žemės riešutus kelioms minutėms pamerkite į šaltą vandenį. Paskui vandenį nupilkite, riešutus nusausinkite.

Keptuvėje įkaitinkite 0,5 šaukštelio aliejaus, 1 min. pakepkite jame riešutus. Tuomet sudėkite juos ant pjaustymo lentos ir peiliu susmulkinkite.

Į keptuvę aukštais kraštais supilkite likusį aliejų, apkepkite svogūnus, imbiero šaknies gabalėlius ir česnako gabalėlius. Kepkite vis maišydami 2 min. Paskui išimkite, sudėkite į dubenį su žemės riešutais.

Sudėkite į keptuvę vištieną ir pavartydami kepkite apie 8 min. Tada vėl sudėkite į keptuvę žemės riešutus, svogūnus, česnakus, apibarstykite cukrumi ir 1 min. pakepkite. Supilkite aštrų padažą, kokosų pieną, sudėkite sviestą. Išmaišykite, 4 min. pakepkite. Galiausiai įberkite druskos.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

700 g Vištienos filė
1 vnt. Svogūnai
0,5 stiklinė Žemės riešutai
1 šaukštas Imbiero šaknis (tarkuota)
200 ml Kokosų pienas
1 skiltelė Česnakai
1 šaukštelis Rudasis cukrus
1 šaukštelis Čili padažas
4 šaukštas Sviestas
3 šaukštas Aliejus
pagal skonį Druska
Porcijos: 4
Sudėtingumas :