© Dangira Šimašiutė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

  1. Bulves nuskuskite, supjaustykite, sudėkite į puodą ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite jas, sutrinkite drauge su sviestu ir pienu. Pagardinkite trupučiu muskato riešuto.
  2. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C°.
  3. Žuvį supjaustykite maždaug pusantro centimetro kubeliais. Porą gerai nuplaukite supjaustykite pusmėnuliukais, saliero stiebą supjaustykite kubeliais, o česnaką smulkiai sukapokite.
  4. Didesnėje keptuvėje ištirpinkite du šaukštus sviesto ant gana stiprios ugnies, kepkite su juo žuvies gabaliukus, iš visų pusių, bet labai trumpai, vos keletą sekundžių. Iškelkite žuvį iš keptuvės.
  5. Sudėkite likusį sviestą ir kepkite su juo porą, salierą ir česnaką ant lengvos ugnies apie 5 minutes. Kaitrą padidinkite, apliekite daržoves vynu ir grietinėle, pagardinkite druska, pipirais ir leiskite virti, kol bent pusė skysčio išgaruos, o padažas sutirštės. Sudėkite apkeptus žuvies gabaliukus, sumaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
  6. Sudėkite paruoštą žuvį į apkepui skirtą indą arba į keturis mažus. Ant viršaus dėkite bulvių košę. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 min., tada nustatykite grilio funkciją ir kaitinkite, kol viršus kiek parusvės.
  7. Prieš patiekdami leiskite pastovėti bent 5 minutes.

Idealus patiekalas vakarykštiems likučiams sunaudoti: žuvies apkepas
© Dangira Šimašiutė

Pastabos. Iš tiesų tai yra idealus patiekalas vakarykštėms bulvėms panaudoti. Tiks net ir nuo vakar likusi žuvis, o į padažą galite sudėti tokias daržoves, kokias tik turite šaldytuve ar šaldiklyje. Prieš kepdami apkepą galite apiberti ir tarkuotu sūriu, jei labai norisi, arba tiesiog duonos džiūvėsėliais traškiai plutelei.

Tinklaraštis „Duok druskos“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai