Įdaryti troškinti grybai

 (1)
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Iki 210 laipsnių įkaitinkite orkaitę. Aštriu peiliu kruopščiai nupjaukite kiekvieno pievagrybio kepurėlę, nupjautas kepurėlės smulkiai supjaustykite.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame 3-5 minutes apkepkite svogūną ir česnaką, tada sudėkite smulkintus grybus ir kepkite dar 5 minutes. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.

Į grybų masę sudėkite smulkintas petražoles, džiūvėsėlius,tarkuotą kietąjį sūrį, čili pipirą – viską gerai išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais.

Į kiekvieną grybą įdėkite po šaukštą pasigaminti įdaro, paspauskite, kad daugiau tilptų, ant kiekvieno grybuko uždėkite po riekelę sviesto.

Vyną sumaišykite su tokiu pačiu kiekiu vandens ir supilkite į kepimo formą, kur išdėlioti grybai – skystis neturėtu patekti ant grybų įdaro. Kepkite orkaitėje 25 minutes, kol viršūnėlės švelniai apskrus.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

24 vnt. Pievagrybiai
2 šaukštas Alyvuogių aliejus
1/2 vnt. Svogūnai
2 skiltelė Česnakai
1 sauja Petražolės
2/3 stiklinė Malti džiūvėsėliai
40 g Kietasis sūris
1/2 šaukštelis Čili pipirai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
2/5 stiklinė Sausas baltasis vynas
2 šaukštas Sviestas