© Recepto autorė
Įvertinimas:
2.4091 22
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pyragas – kaip tikra kaimiška „bulka“ su daugybe slyvų. Kuo jų daugiau – tuo skaniau!

Gaminimas:

  1. Kiaušinį suplakti su cukrumi, druska, aliejumi ir vanilės ekstraktu.
  2. Pieną pašildyti. Supilti į kiaušinio plakinį ir ten pat suberti sausas mieles. Viską gerai išmaišyti.
  3. Kitame inde miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir pusę jų berti į plakinį. Išmaišyti ir, jei tešla pakankamai sutirštėjo, vėl berti dalį likusių miltų ir minkyti rankomis. Taip – kol tešla nebelips prie rankų, bet nebus labai kieta. Ją suvynioti į rutulį ir šį dėti į indą, pateptą aliejumi. Uždengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą maždaug 1,5 valandos.
  4. Orkaitę įkaitinti iki 170 laipsnių.
  5. Pakilusią tešlą iškočioti į vieną ilgą „dešrelę“.
  6. Kepimo formą patepti sviestu, pabarstyti miltais ir, pradedant nuo vidurio, iškočiotąją tešlą lengvai sukti į spiralę. Slyvas supjaustyti skiltelėmis ir stačiomis sukaišioti į gautos spiralės tarpus.
  7. Kiaušinį lengvai išplakti ir juo aptepti pyragą.
  8. Šauti į orkaitę 35–40 min., arba kol į pyrago vidurį įsmeigus dantų krapštuką, šis neaplips tešla.

Į vaikystę nukelsiantis pyragas su slyvomis
© Recepto autorė
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai