Hemingvėjaus kiaušiniai

 (5)
Tai tradicinio Benedikto kiaušinių receptas, tik vietoj kumpio naudojama rūkyta lašiša.
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
20min
Recepto kilmė:
Amerikos virtuvė
Įvertinimas:
2.3333 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Užvirkite vandenį puode ir įpilkite actą, užvirkite vandenį vėl ir sumažinkite ugnį. Kiaušinius atsargiai išmuškite į dubenėlį ir lėtai įleiskite kiaušinius po vieną į vandenį (nedėkite visų iš karto - palaukite kol kiekvienas pabaltuos. Išjunkite ugnį, uždenkite puodą ir palikite 4 minutes. Ištraukite kiekvieną virtą kiaušinį atskirai. Iš pirmo karto gali ir neišeiti, bet pabandžius kelis kartus tikrai pavyks.

Padažo paruošimas:
Keptuvėje ištirpdykite sviestą. Sudėkite likusius padažo ingrientus į trintuvą (maišytuvą) ir išplakite. Lėtai maišant supilkite ištirpdytą svietą ir lėtai plakite. Supilkite į indą ir pastatykite netoli šiltos viryklės - nevirkite ir nešildykite papildomai.

Paskrudinkite batono riekutes, uždėkite rūkytą lašišą, atsargiai uždėkite kiaušinius ir užpilkite Hollandaise padažo.

Patiekite kartu su žalumynais.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

4 vnt. Kiaušiniai
4 vnt. Batono skrebučiai
4 riekelė Rūkyta lašiša
2 šaukštas Ryžių actas
Hollandaise padažas
10 šaukštas Sviestas
3 vnt. Kiaušinio trynys
0,5 šaukštelis Druska
1 šaukštelis Citrinų sultys
šlakelis Tabasko padažas
Sudėtingumas :