GURMANIŠKAS pudingas su Rikotos sūriu

Rikotos tėvynė – Italija. Šis minkštas sūris gaminamas iš saldaus karvių arba ožkų pieno, pridedant citrinos rūgšties. Rikota – baltas, labai minkštas, kreminis sūris, švelnaus, neryškaus skonio. Rikotos deda į itališkus virtinius (raviolius), rizotą, gamina makaronų patiekalus, naudoja kaip pagrindinį picos komponentą, vištienos krūtinėlės įdarą. Rikota - tinkamas termiškai apdoroti sūris.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Razinas užpilkite romu. Pieną užvirinkite, suberkite manų kruopas, išmaišykite, pavirinkite, paskui nukelkite nuo viryklės ir palikite atvėsti. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.

Rikotą sumaišykite su cukraus pudra, 1 kiaušiniu, 3 tryniais, džiovintomis žievelėmis, razinomis, cinamonu ir citrinos žievele. Kiaušinių baltymus išplakite. Manus sumaišykite su rikotos mase, paskui palengva supilkite išplaktus baltymus, išmaišykite.

Ištepkite kepimo formą sviestu, pabarstykite miltais. Sudėkite paruoštą masę, išlyginkite. Įstatykite kepimo formą į puodą su vandeniu ir valandai pašaukite į orkaitę. Iškepusį pudingą pabarstykite cukraus pudra.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

400 g Rikotos sūris
200 ml Pienas
4 vnt. Kiaušiniai
2 šaukštas Razinos
20 ml Romas
30 g Džiovintos apelsinų žievelės
30 g Džiovintos citrinų žievelės
3 šaukštas Manų kruopos
4 šaukštas Cukraus pudra
žiupsnelis Cinamonas
1 šaukštelis Sviestas
1 šaukštelis Miltai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :