GURMANIŠKA: Midijos su citrina

© Shutterstock nuotr.
Recepto kilmė:
Belgijos virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Midijas nuplaukite.

Česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite. Petražoles smulkiai sukapokite.

Citriną supjaustykite 2 mm storumo griežinėliais. Kiekvieną griežinėlį padalinkite į 6 dalis.

Vyną ir actą supilkite į didelį puodą, suberkite petražoles, česnakus, citrinos gabalėlius, gvazdikėlius, raudonėlį ir smulkintą papriką. Kai užvirs, virkite 2 min., tada įpilkite alyvuogių aliejaus, pavirinkite dar 1 min.

Sudėkite midijas į puodą, virkite 5 – 6 min., kol atsivers. Nukaiskite puodą nuo viryklės, įberkite pipirų, išmaišykite. Sudėkite midijas į dubenį ir iš karto patiekite.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2 kg Midijos
3 skiltelė Česnakai
1 vnt. Citrinos
3 šaukštas Baltojo vyno actas
150 ml Baltas sausas vynas
3 šakelė Petražolės
3 vnt. Gvazdikėliai
1/2 šaukštelis Gvazdikėliai
1 vnt. Čili pipirai
3 šaukštas Alyvuogių aliejus
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :