Gruziniškas vištienos troškinys

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
130min
Recepto kilmė:
Gruzijos virtuvė
Įvertinimas:
3.0000 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Viščiuką dėkite į puodą, kuriame ką tik užvirė 2 litrai vandens. Sudėkite lauro lapus ir virkite apie 30 minučių. Tada viščiuką išimkite į indą ir leiskite atvėsti (apie 15-20 minučių). Viščiuką supjaustykite lygiomis dalimis, gautą sultinį perkoškite (jo dar prireiks).

Troškintuve įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir ant kaitrios ugnies gerai apkepkite viščiuko gabaliukus.

Smulkiai supjaustykite svogūnus, sudėkite į keptuvę pas viščiuką ir pakepinkite (maždaug 8-10 minučių).

Paprikos minkštimą supjaustykite smulkiais gabalėliais. Burokine tarka sutarkuokite morką. Į keptuvę sudėkite papriką ir morką, patroškinkite apie 5 minutes. Supilkite stiklinę vištienos sultinio, uždenkite ir troškinkite apie 40 minučių.

Pomidorus kelias sekundes palaikykite karštame vandenyje ir nulupkite odeles. Juos pertrinkite per sietelį, tada sudėkite į troškintuvą, sumažinkite ugnį, viską gerai išmaišykite ir troškinkite dar 10 minučių.

Česnaką ir kalendrą itin smulkiai supjaustykite, pagardinkite druska ir dviejų rūšių pipirais, labai gerai išmaišykite ir sudėkite į troškintuvą. Tada sudėkite ir susmulkintą baziliką. Troškinkite 10 minučių. Tada išjunkite ugnį ir dar 10 minučių nenuimkite troškintuvo dangčio. Šį troškinį reikia patiekti dar karštą.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2 kg Viščiukas
6 vnt. Raudonieji svogūnai
700 g Pomidorai
1 vnt. Morkos
1 vnt. Saldžiosios paprikos
4 skiltelė Česnakai
žiupsnelis Kalendros
žiupsnelis Bazilikai
2 šaukštas Aliejus
1 vnt. Lauro lapai
1/2 šaukštelis Aitriosios paprikos milteliai
1/2 šaukštelis Juodieji malti pipirai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :