Grikių ir rūkytos vištienos salotos

„Virtuvės mitų griovėjų“ receptas.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
20min
Įvertinimas:
5.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Į dubenį įdedame salotų lapus, ant jų dedame virtus grikius, supjaustome pomidorus per pusę ir kartu su konservuotais grybais sudedame juos į tą patį dubenį.

Mocarelos sūrį su vištos šlaunelėmis be odelių suplėšome ir dedame ant viršaus. Skrudintas saulėgrąžas paruošiame susmulkinti kartu su puse saujos gražgarsčių, 1-2 šaukštais alyvuogių aliejaus, 1 šaukštu cukraus sirupo, laimo sultimis, taip pat pasūdome ir įdedame maltų pipirų. Viską gerai susmulkiname.

Į susmulkintą padažą įdedame gabaliukais pjaustytą sūrį ir viską dar kartą gerai sumalame. Padažą uždedame ant salotų, viską apšlakstome alyvuogių aliejumi ir su dviem šaukštais viską papurename. Pabaigai paplėšome kalendrą ir pabarstome ant salotų viršaus.

Virtuvės mitų griovėjai
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

30 g Kietasis sūris
200 g Marinuoti grybai
2 vnt. Rūkytos vištienos kulšelės
1 sauja Vyšniniai pomidoriukai
1 sauja Lapinės salotos
1 gabaliukas Mocarelos sūris
150 g Grikiai
3 šaukštas Skrudintos saulėgrąžos
1 žiupsnelis Druska
1 žiupsnelis Juodieji malti pipirai
1 vnt. Laimo vaisiai
1 sauja Kalendros
Porcijos: 4
Sudėtingumas :