Grikių apkepas su Džiugo sūriu

Autorius: Gitana Bagdonienė
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Grikių kruopas 15 min. virti vištienos sultinyje. Košę ataušinti, nukėlus nuo ugnies.

Morkas nulupti ir supjaustyti griežinėliais. Svogūnus smulkiai sukapoti.

Keptuvėje išlydyti pusę kiekio sviesto ir patroškinti morkas bei svogūnus, įpylus 3 šaukštus vandens.

Baltymus atskirti nuo trynių ir išplakti iki standumo. Trynius išmaišyti su grietine, 100 g Džiugo sūrio, druska ir pipirais.

Atvėsusią grikių košę gerai išmaišyti su troškintomis daržovėmis bei sūrio ir grietinės mase. Galiausiai sukrėsti plaktus baltymus ir atsargiai vėl viską išmaišyti.

Gautą masę dėti į riebalais išteptą apkepo indą. Ant viršaus užbarstyti likusį Džiugo sūrį bei maltus džiūvėsėlius, išdėlioti sviesto kubelius.

Apkepą kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min., kol viršus įgaus rusvai auksinę spalvą. Patiekti su šviežiomis salotomis. Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

150 g Grikiai
1/2 l Vištienos sultinys
3 vnt. Morkos
1 vnt. Svogūnai
50 g Sviestas
2 vnt. Kiaušiniai
125 g Grietinė
150 g Džiugo sūris
1 šaukštas Malti džiūvėsėliai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Sudėtingumas :