© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
3.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Orkaitę įkaitinkite iki 200 C. Ištirpinkite 1 valg.šaukštą sviesto, įdėkite 1 valg. šaukštą cukraus, maišykite, kol cukrus pilnai ištirps. Ant miltais pabarstyto darbinio paviršiaus dėkite 1 sluoksniuotos tešlos lakštą, patepkite jį ištirpintu sviestu su cukrumi.

Iš viršaus dėkite kitą tešlos lakštą ir plonai iškočiokite. Šakute subadykite tešlą. Kepimo skardą apšlakstykite vandeniu, dėkite tešlą į kepimo skardą ir kepkite 25 min. Išimkite iš orkaitės ir palaukite, kol atvės.

Slyvas nuplaukite, perpjaukite pusiau ir pašalinkite kauliukus. Slyvas dėkite į nedidelį puodą, suberkite cukrų, citrinos sultis, imbierą ir cinamoną. Kaitinkite ant vidutinio karštumo ugnies ir nuolat maišant, kol masė sumažės per pus. Sudėkite likusį sviestą, išmaišykite, nukelkite nuo ugnies ir palaukite, kol atvės iki kambario temperatūros.

Grietinėlę išplakite iki standžių putų. Jeigu slyvos labai rūgščios, tai į grietinėlę galima įberti papildomai 2 valg. šaukštus cukraus. Grietinėlę padalinkite į tris dalis.

Sulyginkite tešlos kraštus, o tešlos trupinius sudėkite į maišymo indą. Tešlos lakštą perpjaukite į 3 lygias dalis. Apatinę dalį patepkite išplakta grietinėle, vidurinę – grietinėle ir slyvų piure, viršutinę dalį sutepkite grietinėle ir pabarstykite trupiniais, likusiais nuo tešlos.

Sudėkite sluoksnius vieną ant kito ir palikite šaldytuve 1 val.

Šventiniam stalui: Vakarėlis
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Pusryčiai Vakarienė
Geriausia valgyti: Kitą dieną
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai