Grietininis kumpio apkepas

 (7)
Klasikinis prancūziškas apkepas „Quiche Lorraine”, kurį galima kepti keliose mažose arba vienoje didelėje formoje. Gardus ir karštas, ir atšalęs.
Grietininis kumpio apkepas
© Žurnalas "Mano namai"
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
4.2000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Ištrinkite šaltą sviestą su miltais.

Supilkite vandenį, greitai išminkykite ir padėkite valandai šaltai.

Iš tešlos iškočiokite skritulį ir padenkite juo iš anksto pateptos formos
dugną bei kraštus.

Tešlos paplotį subadykite šakute. Kepkite 225 laipsnių orkaitėje apie
10 minučių.

Pakepinkite keptuvėje kubeliais pjaustytą kumpį bei svogūnus ir sudėkite
ant apkepusio papločio.

Suplakite kiaušinius ir grietinėlę, pagardinkite prieskoniais.

Įmaišykite tarkuotą sūrį ir užpilkite maišinį ant pyrago.

Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20-30 minučių, kol pyrago viršus truputį paruduos.

Žurnalas
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Papločiui
2 stiklinė Miltai
150 g Sviestas
3 šaukštas Vanduo
žiupsnelis Druska
Įdarui
200 g Kumpis
3 vnt. Kiaušiniai
1,5 stiklinė Grietinėlė
1 vnt. Svogūnai
žiupsnelis Druska
100 g Sūris
pagal skonį Pipirai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :